Ultima-Bold

kr400.00

Artikelnr: 57 Kategori:

Beskrivning

Ultima-Bold

Boldenone (Equipoise) är en potent anabola steroider med den aktiva kemiska boldenone undecylenate, först syntetiserad på 1950-talet, utvecklades exklusivt för veterinär- behov (från kor till hundar). Detta hindrade dock inte idrottare över hela världen från att använda detta läkemedel i bodybuilding och andra sporter ganska framgångsrikt på grund av dess gynnsamma effekt på ämnesomsättningen, stimulerande proteinsyntes och ökat antalet röda blodkroppar.

På den svarta marknaden, boldenone undecylenate är känt under följande märken :

 • Jämvikt
 • Boldabol
 • Boldball
 • Djärvast
 • Ganabol
 • Lycklig

Steroidprofilen för läkemedel:

 • Androgen index: 50
 • Anabola index: 100
 • Östrogen aktivitet: låg
 • Progestogen aktivitet: mycket låg
 • Halveringstid: 2 veckor
 • Levertoxicitet: ingen.
 • Beredningsform: injektion
 • Uttagstiden för läkemedlet: 4-5 månader

De viktigaste effekterna av läkemedel:

 • Hjälper till att få massa (i kombination med andra steroider), påskyndar proteinsyntesen
 • Stimulerar aptiten
 • Torkar musklerna, gör dem präglade
 • Ökar vaskularitet
 • Förbättrar uthållighetsprestanda (som en följd av att accelerera syretransporten till musklerna)

 

Boldenone upptäckt historia och läkemedelsföretag

Tillbaka in 1949, det schweiziska läkemedelsföretaget Ciba patenterad boldenone som en syntetisk anabol steroid. I början av 1950- och 1960-talet genomförde företaget aktivt vetenskapliga experiment på jakt efter estrar av boldenone, och i slutet av 60-talet, början av 70-talet lyckades de äntligen skapa en fungerande, långverkande ester av boldenone undecylenate, som började säljas under varumärket Parenabol (vilket betyder – injektion av läkemedlet), som har använts i medicin för muskelhypertrofi och skydd av ben från förstörelse i osteoporos.

I slutet av 1970-talet försvinner boldenone äntligen från den farmakologiska marknaden och dyker upp några år senare, redan på veterinärmarknaden (används främst för att öka muskelmassan hos hästar), med Equipoise-varumärket tack vare det amerikanska biofarmaceutiska företaget Squibb, som har sålt detta läkemedel fram till slutet av 1985.

1985 köper det belgiska kemiföretaget Solvay boldenone från Squibb och säljer det för dess räkning fram till 1995, som senare köps ut av ett annat amerikanskt läkemedelsföretag, Wyeth (senare bildat till veterinärföretaget. Fort Dodge Animal Health "), som fortfarande säljer jämvikt i Amerika och andra länder i världen.

För närvarande många generika (läkemedel som har identiska aktiva ingredienser som de patenterade) av boldenone undecylenate har dykt upp på marknaden, vilket innebär att alla patent för läkemedlet redan har upphört att gälla.

Boldenona undesilenate

Boldenone och djur

Som du redan har förstått finns det en hel del handelsnamn för detta läkemedel, alla förenas av den aktiva ingrediensen boldenone undecylenate. Så, som vi sa ovan, användes boldenone tidigare uteslutande i djurhållning (för att öka aptiten och öka djuren):

 • Equipoise (USA) – för hästar
 • Ganabol (Colombia) – för kor och andra kåta husdjur
 • Venobol (Tyskland) – för kycklingar

Ganabol (veterinär boldenone)

Trots detta använder idrottare, särskilt från väst, boldenone i sin fysiska träning, eftersom detta läkemedel har en stark anabol effekt, måttligt androgen och tolereras väl av kroppen.

Förbindelsen mellan boldenone och andra anabola steroider

Det är ingen hemlighet för någon att många anabola steroider, i sin kemiska struktur och verkan på människokroppen, är mycket lika. Låt oss jämföra de populära anabola steroiderna (metandrostenolon, testosteron och nandrolon) mer med boldenon.

Boldenon och metan

En gång i tiden, många av misstag trodde (även farmakologiska specialister!) att boldenone undecylenate (nedan kallat boldenone) är ett injicerbar analog av populär steroid – methandrostenolone, på grund av deras likhet i kemisk struktur.

Om vi ​​tar bort metyl gruppen på 17: e plats från Dianabol och eter kedjan i samma position i boldenone, då kommer dessa läkemedel i båda fallen att ha samma kemiska formler, det var detta faktum under mycket lång tid som vilseledde många människor.

Så är det, men metylgruppen i den 17: e positionen har en stark effekt på läkemedlets slutliga egenskaper och ändrar dess rumsliga struktur av molekylen. Efter att metandrostenolon har passerat genom levern 2-3 gånger! metylgruppen i 17: e position klyvs av och "metan" omvandlas till 17-metyl-östradiol, och boldenonmolekylen, med samma cykel, omvandlas till svagare östradiol, hela denna process av klyvning och transformation sker under påverkan av * aromatas.

* Aromatas är ett binjurens enzym som omvandlar androgener (manliga könshormoner) till östrogener.

Således kommer skillnaderna att vara följande:

 1. Graden av aromatisering (omvandlingen av testosteron till östradiol, till ett ämne med östrogena egenskaper) av boldenon är mycket lägre än för "metan"
 2. Till skillnad från boldenone kan metandrostenolon inte aktivera androgenreceptor (på grund av metylgruppen)

Methandrostenolone 100 tabletter (anabola steroider)

Som du kan se är det inte så mycket samma läkemedel, eller snarare är de helt olika, och de har bara en sak gemensamt – stimulerande aptit, varför båda läkemedlen är så populära under perioden av massökning.

Boldenon och testosteron

Boldenonundecylenatmolekylen har också en likhet i struktur med testosteronmolekylen, den enda skillnaden är i närvaro av en ytterligare dubbelbindning (ring A), på grund av vilken boldenone anses vara universell läkemedel, eftersom det inte är föremål för verkan av 5-alfa-reduktasenzymet, och detta är människan som enzymet ansvarar för att omvandla testosteron till dihydrotestosteron (DHT).

5-alfa-reduktas är ett humant enzym som är involverat i steroidogenes, det vill säga i den biologiska processen där steroider bildas av kolesterol och deras ytterligare omvandling till andra steroider.

Det visar sig att 5-alfa-reduktas radikalt förändrar egenskaperna hos den ursprungliga substansen, men som du läser ovan har det ingen effekt på boldenone, varför detta läkemedel anses vara universellt, oavsett vem som tar det.

Den kemiska formeln för testosteron

Följande allmänna länkar uppstår mellan boldenone och testosteron:

 • Båda ämnena stimulerar perfekt androgenreceptorn och har icke-genomisk aktivitet (en ökning av antalet kärnor i befintliga muskelfibrer).

Men även i höga doser påverkar inte boldenone, till skillnad från testosteron, produktionen av IGF-1 (insulinliknande tillväxtfaktor) av muskelfibrer.

Boldenon och nandrolon

I sin effekt på människokroppen har båda läkemedlen den största likheten (trots molekylära skillnader), främst i tiden för aktivering av androgenreceptorn och i tendensen till aromatisering.

Aromatisering i nandrolon, det vill säga omvandling till östradiol, sker utan deltagande av aromatas enzym

De identiska egenskaperna hos båda läkemedlen, som ges till människor, har vilseledda många experter, enligt vilka nandrolon och boldenone är två utbytbar läkemedel. Detta är dock inte helt sant, för det första, eftersom nandrolon omvandlas under verkan av 5-alfa-reduktasenzymet till dihydrotestosteron, vilket på många sätt är sämre än testosteron när det gäller aktiviteten av androgenreceptorer i muskelvävnad, medan 5-alfa-reduktas till boldenon inte har någon effekt, varför boldenone med rätta kan betraktas som en mer kraftfull steroid än nandrolon.

 

Nandrolon från Balkan Pharmaceuticals

Och naturligtvis, glöm inte att nandrolon, till skillnad från boldenone, i allmänhet saknar icke-genomisk aktivitet. Men å andra sidan är det första läkemedlet mer framgångsrikt när det gäller viktökning, främst på grund av den aktiva förmågan att stimulera progesteronreceptorer (gestagen aktivitet). Det är därför som boldenone ofta används med metandrioldipropionat , vilket gör det möjligt att komma ikapp nandrolon när det gäller massförstärkning.

Ganska ofta, idrottare som använder nandrolon i sin träning ändra det under andra halvan av kurs att boldenone undecylenate, som är mer skonsam mot kroppen, inte så mycket undertrycker produktionen av endogent testosteron, det är testosteron, som produceras av kroppen oberoende av kolesterol.

Applikationsfunktioner och andra egenskaper hos boldenone

När du går upp i vikt

Idrottare använder boldenone ganska framgångsrikt under perioden " massökning ", det är då det är viktigt att få mer muskelmassa utan att tänka på dess kvalitet. Men vid första anblicken kan det tyckas att användningen av detta läkemedel för att gå upp i vikt inte är helt rimligt, eftersom det inte är föremål för aromatisering och inte visar gestagen aktivitet. Det är därför när boldenone tas för att få massa, kombineras det med " långverkande " testosteroner såsom enanthate eller cypionat.

När du använder boldenone (equipoise), aptit ökar, vilket naturligtvis har en positiv effekt på viktökning, men som många upplevde "apotek" notera från deras praxis, för att uppnå ett bra resultat, bör boldenone kombineras med läkemedel där koncentrationen av den aktiva substansen är 200 mg / ml.

Boldenone för viktökning

Torka muskler

Många farmakologiska experter rekommenderar att du använder boldenone när du torkar muskler eftersom det klarar det bra.

Den nästan fullständiga frånvaron av aromatisering och progestogen aktivitet förhindrar överskott vatten från ackumuleras i kroppen.

Kom dock ihåg den ökade aptiten på boldenone-banan när du använder den för torkning.

Boldenone för torkning av muskelmassa

Effekt av boldenone på uthållighet

Boldenon påverkar antalet röda blodkroppar (erytrocyter) – det finns fler av dem på grund av stimulering av ett av njurhormonerna – erytropoietin, vilket ökar på grund av en ökning av 5b-metaboliter.

Denna egenskap hos boldenone, som en ökning av antalet röda blodkroppar, används framgångsrikt av idrottare av olika sporter, särskilt aerob orientering, där uthållighet spelar en avgörande roll. För kroppsbyggare kommer den här egenskapen hos boldenone också att vara användbar, eftersom kapillärnätverket i musklerna ökar också, och naturligtvis får vi inte glömma bort venöshet, som kommer att vara på en höjd när du använder detta läkemedel, och detta är inte en obetydlig faktor för kroppsbyggare som uppträder vid tävlingar.

Boldenone för utveckling av uthållighet

Hur snabbt träder boldenone i kraft?

På grund av den tunga och långa eterkedjan påverkar inte boldenone omedelbart (långsamt) kroppen och förblir i blodet i cirka 3-4 veckor. En annan negativ sida av boldenone är att 1/3 av läkemedlet inte fungerar – "ballast".

De uppenbara nackdelarna med boldenonundecylenat fick farmakologiska laboratorier att syntetisera ämnena boldenone acetat och boldenone propionat, som kännetecknas av en längre åtgärdsperiod samt snabb integration i arbetet. Dessutom är båda substanserna (boldenonacetat och propionat) inte utan nackdelar, som många idrottare noterar, de är mycket smärtsam, och används inte i stor utsträckning inom kroppsbyggnad, vilket inte kan sägas om andra sporter där uthållighet är den rådande faktorn (friidrott, skidåkning, cykling och så vidare).

Vilka doser av boldenone ska användas?

Den optimala dosen ligger inom intervallet 300 – 800 mg per vecka, och för att låga doser av boldenone (300 mg) ska vara effektiva, är det vettigt att lägga dem med andra anabola steroider. Ett fungerande dos för en idrottsman är ungefär 600-800 mg per vecka.

Den långa halveringstid av boldenone (den tid under vilken hälften av läkemedlet avlägsnas från kroppen efter den första injektionen, det vill säga koncentrationen av eter i blodet minskas med två gånger) gör det möjligt att göra injektioner inte mer än en gång i veckan. Farmakologspecialister rekommenderar dock att du ökar dosen med 1,5-2 gånger i den första 2 veckor, på grund av den långsamma aktiveringen av detta läkemedel.

Du bör inte injicera boldenon mer än en gång i veckan, förutom risken för ökade biverkningar på kroppen kan du snabbt uppnå en kumulativ effekt (förbättrad åtgärd).

Boldenone undesilenate

För kvinnor

För att undvika tjejer med irreparabla biverkningar i form av virilisering (för det första, manlig hårväxt och grovhet i rösttonen) efter användning av boldenone, rekommenderar vi starkt att du sänker dosen till 75-100 mg per vecka och kursens längd får inte överstiga 4-5 veckor.

Med vilka steroider kan boldenone kombineras (används)?

Till få muskelmassa, boldenone kombineras med injektioner av Sustanon eller testosteron enanthate. Du kan också lägga till oxymetolon i det här paketet.

För en mer uttalad "massökning", kan boldenone också användas med metandrioldipropionat, medan på grund av den korta halveringstiden för metandriol lika med 2-3 dagar, bör injektionerna ges vid intervaller: 2 ml -1 varannan dag eller 3 ml – en gång på 3 dagar. Dessutom kan testosteron också tillsättas kombinationen boldenone-methandriol för att påskynda viktökning.

För muskler torkning, boldenone används vanligtvis tillsammans med trenbolon eller stanozolol, vissa kombinerar alla tre läkemedlen tillsammans, vilket också är acceptabelt i princip.

Mer erfarna idrottare kan prova kombinationen boldenone + testosteron propionat för att förbättra musklernas kvalitet och lindring.

Arbetskurser av boldenone (equipoise) och doser

Varaktigheten för arbetskursen för män är från 8 till 10 veckor, med den optimala dosen av boldenone från 400 till 800 mg per vecka (1 gång), allt som är lt; 400 mg är ineffektivt, och allt som finns; 800 mg leder inte till det bästa resultatet. tvärtom ökar risken för biverkningar.

Boldenone arbetskurser

För att vinna muskelmassa, equipoise kombineras perfekt med trenbolon och testosteron (i det här fallet minskar vi kursen till 6 veckor, för att undvika att undertrycka produktionen av vårt eget testosteron, och se till att ta antiöstrogener )

För lättnad och torkning av muskler, boldenone är väl kombinerat med Anavar och Winstrol

Och naturligtvis, glöm inte att inte bara styrketräning i samband med användningen av anabola steroider är involverad i den förbättrade processen för muskeltillväxt, utan också elementär näring (för torkning, för massa), vilket också är en kraftfull anabol faktor för att öka muskelmassa och styrka …

Steroidkurs för massa (boldenone + testosteron enanthate)

Vi presenterar en av de mest populära, beprövade och effektiva kurserna för nybörjare "apotek", som du måste köpa följande på "svarta marknaden":

 • Utrusta 200 eller 250 mg / ml
 • Testosteron enanthate 250 mg / ml
 • Tamoxifen 10 mg tabletter
 • Anastrozol (1 mg / flik) eller Letrozol (2,5 mg / flik)

Tack vare inkluderingen av boldenone i kursen minskar vi dosen av testosteron enanthate till minimala värden utan att det påverkar den anabola effekten, dessutom möjliggör denna kombination att minska den interna omvandlingen av anabola steroider till östrogener och androgen kursens aktivitet.

Tamoxifen, anastrozol, minskar aromatiseringsnivån för anabola steroider, vilket hjälper till att minimera biverkningarna orsakade av förhöjda östrogennivåer i blodet.

Ungefärlig viktkurs för erfaren "kemiska idrottare" :

 • Vecka 1 – 8: Equipoise 800 mg / vecka (för nybörjare, minska till 400-600 mg)
 • Vecka 1 – 8: Testosteron Enanthate 500 mg / per vecka
 • Vecka 1-10: Anastrozol eller letrozol enligt bestämning av estradioltest
 • Vecka 11 – 13: Tamoxifen 20 mg per dag
 • Vecka 14: Tamoxifen 10 mg per dag

Jämvikt har låg aromatisering, så testosteroninjektioner är det proportionellt mindre benägna, till exempel, om boldenone är inställt på 400/600, är ​​testosteron motsvarande 600/800.

Steroidkurs för muskelavlastning och torrhet (boldenone + testosteronpropionat + winstrol)

För att genomföra denna kurs behöver vi följande farmakologiska läkemedel:

 • Boldenone 200 mg / ml
 • Testosteronpropionat 100 mg / ml
 • Winstrol 50 mg / ml (eller tabletter)
 • Anastrozol (1 mg / flik) eller Letrozol (2,5 mg / flik)
 • Tamoxifen – 20 mg tabletter

Inkludering under loppet av Winstrol kommer att ge dig en högkvalitativ uppsättning mager muskelmassa, och det kommer att se ut så här:

 • Vecka 1 – 8: Equipoise 800 mg / per vecka
 • Vecka 1 – 8: Testosteronpropionat 100 mg / ml varannan dag
 • Vecka 6-10: Winstrol 50 mg / varje dag (eller 10-20 mg per dag, i tabletter)
 • Vecka 1-10: Anastrozol eller letrozol enligt bestämning av estradioltest
 • Vecka 11 – 13: efterkursterapi med tamoxifen

Boldenone kurs för muskelavlastning

Dosen av testosteron och boldenon kan vara nedsatt, och ibland bör minskas om du börjar få hälsoproblem.

Kom ihåg alltid, ju högre desto högre dosering, ju högre är risken för biverkningar på kroppen.

Biverkningar av boldenone (equipoise)

Boldenone har ingen signifikant effekt på produktionen av sitt eget testosteron, på grund av resistens mot 5-alfa-reduktasenzymet, liksom oförmågan att omvandla till ett kraftfullt androgen – dihydrotestosteron, därför, som sådana biverkningar (prostatahypertrofi, akne, skallighet, kroppshårtillväxt och ansiktet etc.) på grund av androgen aktivitet observeras naturligtvis inte jämvikt med dess korrekta användning (gäller endast män ).

Vi noterar också att låg östrogen aktivitet av boldenone (två gånger lägre än testosteron!), tillåter idrottare att använda i sin träning utan användning av ytterligare antiöstrogener som skyddar idrottaren från gynekomasti, ödem och högt blodtryck, samtidigt, jämvikt i atletens kropp, det fungerar som en aromatashämmare och därmed hämmar omvandlingen av testosteron till östrogener, var noga med att övervaka nivån av östradiol (så att den inte glider till noll).

 

Acne under anabola steroider

På grund av en ökning av nivån av erytrocyter kan blodets reologiska egenskaper försämras, det vill säga hematokrit (volymen av röda blodkroppar, vilket återspeglar förhållandet mellan erytrocyter och plasma) öka, därför är det viktigt att kontrollera hematokrit på boldenonekursen, om du avviker från normen, bör du konsultera en läkare, som regel njur- eller pentoxifyllin är föreskrivs, vilket kommer att förhindra aggregering (vidhäftning) av erytrocyter, det vill säga det tillåter inte skapandet av ”myntkolumner” och deras tredimensionella konglomerat i helblod, vilket förbättrar blod reologi.

Vissa idrottare rapporterar när de använder boldenone acne på armar, axlar, bröst och rygg, vilket lätt elimineras genom att applicera speciella hygienlotioner och använda antimikrobiella tvålar.

För kvinnor, equipoise är en av de säkraste anabola steroiderna, främst på grund av dess låga androgena aktivitet (risken för virilisering fenomen kommer att vara minimala).

Glöm naturligtvis inte lipidprofilen – användningen av anabola steroider ökar nivån på dåligt kolesterol (LDL), så var noga med att använda omega-3-fettsyratillskott på en "kemisk" och bli testad för hormoner.

Recensioner om boldenone

Om vi ​​analyserar recensionerna av användningen av boldenone blir det tydligt att detta läkemedel har visat sig mycket bra, både separat när det tas och i kombination med andra anabola steroider.

Idrottare noterar att om du tar boldenone i de rekommenderade doserna så finns det praktiskt taget inga biverkningar (med undantag av akne), men anabola effekten är ganska märkbar (beroende på kombinationen av kursen ökar muskelmassa / muskelavlastning / uthållighet gradvis).

Många tränare rekommenderar att använda Equipoise som den första anabola steroiden, främst för dess uttalade anabola effekt på kroppen och låg androgen effekt.

Bland de negativa aspekterna av boldenone är en ganska högt pris, vilket hindrar många idrottare från att använda det i sin träning.

Mer information

Produkt

Kategori

Ingrediens

Tillverkning

Artikelpris

Paket